Szerintetek fontos, hogy a mikrofonon is legyen napelem?

Az egyik legnagyobb mikrofon gyártó cég piacra dobta újdonságát, a napelemes mikrofont. Mikor először meghallottam, nagyon nagy butaságnak tartottam, azt éreztem, ez is valami hatásvadász butaság. Manapság nagyon divatos, hogy minden napelemes, mert az annyira környezettudatos, hogy csuda. Én is jó energiaszerzési alternatívának tartom, sokáig lenyűgöztek a napelemes rendszerek, de most már úgy érzem, kicsit túlzásba esett a piac. Van a házunkon egy tuti napelemes rendszer, az csinálja az áramot, meg a meleg vizet, ez ok. Sokáig gondolkodtam, aztán én is belevágtam, mert haladni kell a korral, egy részt ne legyek már energia szempontból se kiszolgáltatva senkinek, másrészt pedig egy csomó pénzt spórolok ezzel a családnak. Szóval, ez a része teljesen ok, de miért kell napelemes mikrofon?

Azt olvastam, hogy mivel az elemek nagyon megterhelik a környezetet szennyezéses szempontból, azért találták ki ezt az alternatívát, hogy mentesítsenek vele, és mindent, ami elemes igyekeznek majd napelemessé tenni. De szerintem ez butaság, hiszen csak az tud napelemmel működni, ami a napon van értelem szerűen. Amit mondjuk zárt térben, vagy este használunk legtöbbször (mikrofon), azt hogyan fogja a napelem működtetni?

Jó, ott van például a számológép, ezer éve napelemes majdnem mind, de gondoljunk már bele, hogy micsoda különbség van energia felvételben a kettő között!

Szerintem, ez nem lesz korszakalkotó újdonság, és azt gondolom, hogy hamar el fog tűnni az éterben, viszont maga az irány, hogy környezet tudatosan gondolkodjunk, az szimpatikus. Már csak azt kellene kitalálnunk, hogy hogyan tegyünk ezt hasznosan és ésszel, mint például én, mikor felszereltettem a napelemes rendszert a tetőnkre.

Ráadásul a zeneipar régóta méltán nem a tudatosságról híres. Rengeteg dologban a végletekig mennek, és leginkább nem a jó irányba, ezt mindenki tudja. El tudja képzelni például közületek valaki, hogy egy igazi, kemény rock banda énekese kikéri magának, hogy éppen nem napelemes mikrofont adtak a kezébe, hanem elemeset? Mert én nem igazán látom magam előtt ezt a képet. És szerintem ti sem.

Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden zenész rosszéletű, csak azt, hogy többségében nem foglalkoznak ilyesmivel. Itt most felmerülhet, hogy nem is neki kell ezzel foglalkoznia, hanem a hangosítónak, aki azért felelős, hogy legyen hang, és az a hang jó legyen. Én azt gondolom, hogy ha előtérbe kell helyezni valamit, a minőséget, vagy a környezetvédelmet, nem is kérdés, hogy nem a környezetvédelemmel fog törődni.

Nem akarok negatívnak tűnni, csak a véleményemet mondtam el a témáról, és nyilván csak azok fogják elolvasni, akiket érdekel. Továbbra is jelzem, nem a napelemekkel van bajom. Védjük a természetet és állítsunk elő energiát napelemes rendszerekkel. De tényleg, komolyan kell a mikrofonra is napelem?