Mikrofonpróba, avagy az állvány próbája a tárolás

Kiskorom óta a zene iránti elköteleződés és végtelen szeretet éltet. A szüleim, mondjuk, állandóan komoly zenét hallgattak és engem is ezzel traktáltak, amit egy idő után nagyon untam, azonban ennek a kiképzésnek lett köszönhető, hogy minél rövidebb idő alatt minél több fajta zenei stílust szerettem volna megismerni. Mire gimnáziumba mentem már nagyon kiforrott zenei ízléssel rendelkeztem.

Zenei múltam

A középiskolában csatlakoztam az egyik amatőr bandához, akik valami furcsa indie pop-ot játszottak. Sajnos azonban nagyon hamar a tudomásomra adták, hogy az ég egy adta világon semmilyen hangszerhez nincs tehetségem. Azt kell mondanom, a kezdeti mélységes fájdalom és agresszív tagadás lecsengése után, rájöttem, hogy igazuk van.

Azt viszont nem hagyhattam, hogy bár sem a gitár, sem a szintetizátor, sem a dobok, és a hangom meg végképp nem lettek a barátaim, a lángolásom a dalok, a bulik és a koncertek utáni vágy, ellankadjanak. Ezért egyfajta menedzserként működtem tovább a bandában. Szerveztem a koncerteket és konferansziéként is működtem. Ekkor indult el érdeklődésem a mikrofonok iránt.

A munkám a vágyaim beteljesülése

És ennek az új szenvedélynek köszönhetem a mostani munkámat is, ami egy elektronikai eszközök árusításából élő áruházlánc zenei részlegének vezetése. A zenei részleg vezetése nem csupán abból áll, hogy jó tanácsokkal látom el az ide látogató kezdő és haladó zenészeket. A részlegünk a hangtechnikán kívül számos koncerthez való kiegészítőt árul a szórakozóhelyeknek, termeknek és a bandáknak egyaránt.

Tárolási megoldásaink

Számos olyan termékünk is van, amelyeknek a tárolása speciális tartó eszközöket igényel. Ahogy a gitárodat sem állítod a sarokba, úgy a hosszú neoncsöveket, különleges mikrofonállványokat sem támasztod neki a falnak. Az ilyen holmik tárolására mi karos állványt használunk. A cég, akiktől megrendeltük, gyakorlatilag nevezhető az egész áruház beszállítójának, ugyanis, ha értesüléseim nem csalnak, márpedig miért is csalnának, akkor a többi osztály is tőlük rendelte a különböző polcaikat.

Azért nagyon szuperek a termékeik, mert nem csupán a raktárhelyiségekbe helyezhetőek el, hanem a megfelelő környezetben nagyon dekoratívak tudnak lenni. Nálunk az üzlethelyiségben is az ő termékeik vannak. Ráadásul olyan sokféle polcrendszer található a katalógusukban, hogy el sem tudok képzelni olyan formájú, vagy méretű terméket, amire ne lenne náluk tárolási alternatíva. A hírük részlegről részlegre szállt, és mivel azt tapasztalta mindenki, hogy nagyon megbízhatóak a polcaik minősége, ráadásul nagyon könnyen lehet velük együtt dolgozni, nem is volt kérdés, hogy megrendelési hullám indul ez az üzletben.

Az a több tucat karos állvány, amit rendeltem tőlük, abszolút megfelelnek a boltunk kívánalmainak. Ráadásul már a helyszínt is jól ismerték, így különösen könnyen ment nekik a munka. A jelenlétük semmivel nem volt zavaróbb, mint mikor az egyik polcunkról teljesen lefogy az áru és az árufeltöltő a fél műszakját azzal tölti, hogy megpróbálja minél gyorsabban és opcionális mennyiségben pótolni a hiányt.

Mivel a zenei divat és a partikon elvárt felszerelések is folyamatosan változnak, ezért nekünk is fel kell arra készülnünk, hogy újabb termékek érkeznek majd, esetleg régiek teljesen eltűnnek. Ezért olyan karos állványokra volt szükségünk, amelyek az évek során nem évülnek el, hiszen az nagy pazarlás lenne, ha két évente újat kellene igényelnünk. Ezért is volt nagyon jó választás, hiszen számos kiegészítőt kínál hozzá a gyártó, így a későbbiekben mindig az adott termékhez igazíthatjuk majd őket. Ezt amúgy magamtól nem tudtam volna, hanem a cég dolgozói állították össze számomra a polcaink felépítését úgy, hogy azok minél jobban kiszolgálják az igényeinket és az elképzeléseinket. Biztos vagyok benne, hogy ha terjeszkedni fogunk, megint őket fogom felkeresni, hogy az újabb polcrendszereinket megtervezzék, és felépítsék nekünk.