Halk gitár, vacsora, kandalló

Nagyon rég szerettem volna már elvinni a páromat egy kellemes vacsorára, de soha nem jutott rá idő. Az gondolom, ez főként az én hibám, mert mostanában kissé elhanyagolom. Te eléggé figyelsz a párodra?

A párkapcsolatok

Mint minden kapcsolatot, ezt is ápolni kell. Még azoknak is szükséges ezt, akik már éve óta együtt vannak, hiszen nekik is szükséges az, hogy érezzék a másik törődését, kedvességét.heart-700141_640

Grétivel 6 évvel ezelőtt jöttünk össze. Igazából nem volt különösebb akadálya, hiszen akkoriban sem neki, sem nekem nem volt párom. Talán kettőnk közül én voltam a nehezebb dió, hiszen előtte egy nagyobb szakításon voltam túl, és nem igazán vágytam egy másik kapcsolatra. Örültem, hogy vége lett valahol, persze azért a búcsú nem volt egyszerű. Na meg az üres lakás, mikor az ember hazajön, csend van, nem vér senki…annak, aki élt már egy kapcsolat után egyedül, nem kell bemutatnom azt gondolom.

A magány

A magány igen csak „gyilkos” lehet, hiszen ha nincs aki hazavárjon egy idő után nem érzi az ember, hogy haza kellene mennie?. Minek is? Persze nem úgy kell elképzelni, hogy depresszióba estem, csak egyszerűen nem akartam alkalmazkodni valakihez. Pedig alapjában véve igen is társas lények vagyunk, de valahogy mégsem. Voltál már olyan tehetetlen, hogy nem tudtad, hogy belevágj e valamibe, vagy sem? Na én is így éreztem vele kapcsolatban. Nem tudtam, hogy akarjam-e, vagy sem, de mi van, ha kihagyom a nagy lehetőséget? Ma már tudom, hogy nagy hülye lettem volna, mert sokat veszthettem el. Ma már tudom, hogy jó döntést hoztam.

Az együttlét

Folyton együtt vagyunk, volt idő, mikor még egy munkahelyünk is volt, így a nap majd 24 óráját töltöttük együtt, de nem volt gond soha. Emlékszem, mikor megismerkedtünk, volt egy számunk is, amit ha meghallok a mai napig, mindig mosolyt csal az arcomra. Hiszen fontos a zene szeretete, mint itt is említik.

A közös fészek kialakítása soha nem volt kérdéses. Gréti a barátnőivel lakott, és mivel nekem volt saját lakásom, így egyértelmű volt, hogy ő költözik majd hozzám. Igyekeztem minden nagyon férfias dolgot elpakolni, vagy éppen kissé rendet rakni. De megrögzült agglegény lakás volt. Nem mondom, hogy rendetlen voltam, mert a haverok mindig azt mondták, hogy én vagyok a leggondosabb, de igazából nem hagytam a lakást lezülleni.

Persze ők nem tudták, de volt egy titkos fegyverem. Miután a húgom nem tudta elnézni, hogy milyen por van nálam sokszor megfűzött, hogy fogadjak egy bejáró nőt. Rájöttem végül, hogy igaza van, hiszen miért ne jöhetne egy héten egyszer, takarítani, vasalni… Szerencsére egy olyan lányt találtam, aki előtte dolgozott már mint szobalány. Itt is találsz a szobalányokról egy cikket.

A kapcsolatunk

Igazán zökkenő mentesnek mondanám, hiszen mindent meg tudunk beszélni. Nem zavarnak a csajos esték, és nem gondolom, hogy folyton együtt kell lennünk. Én is el szoktam járni néha a haverokkal egy egy sört bedobni, vagy mondjuk egy pince buliba, ez neki sem gond. Nem hiszem, hogy jót tesz egy kapcsolatnak, ha megfolytja a másikat.

Ma már együtt tervezzük a jövőt, és szóba került a család is. Nem mondom, hogy holnap szeretnék gyerekeket, mert azt hiszem ráérünk még arra, hogy kettesben legyünk, és élvezzük azt, még sok mindent szeretnék elérni, vagy megmutatni neki. Jó lenne utazni egy kicsit, ami nagy álma mindkettőnknek. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy child-1111818_640nyelvtanfolyamra iratkozzunk azért, hogy ha sikerül mondjuk egy párizsi út, akkor meg tudjunk szólalni. Ezen az oldalon találtunk egy jó cikket, innen már egyenes út vezetett az iskolához.

A fészek alapítás

Mint említettem szóba került már a család, de nem sürgetjük. Viszont azt igen, hogy az én lakásomat eladjuk, és egy kis családi házat vegyünk. Persze minden nem fér bele egyszerre, utazás, ház vásárlás, így megfontolandó a sorrend. Gréti szíve vágya egy kandalló, amit én nagyon szeretnék teljesíteni.

Az, hogy a jövő még hogyan alakul, nem tudom pontosan, de az biztos, hogy közösen tervezzük, a többit majd meglátjuk. Az biztos, hogy ha sikerül, akkor a jövő hét végén elviszem vacsorázni a kedvesemet, hogy érezze hogy még mindig fontos nekem, és hogy mennyire szükségem is van rá. Már ki is néztem egy megfelelő helyet erre, ahol minden héten pénteken élő zene van, lehet vacsorázni, és akár táncolni is. Biztosan örülni fog neki.