Biztosan bemondó lesz a gyerekem

Édesanyám rádió bemondó. Amióta csak az eszemet tudom, körbevesz a média minden területe. Amikor pici voltam, mindig bent voltam mellette, amikor dolgozott. Magamtól is hasonló irányba indultam el a későbbiekben, de azt kell mondjam, hogy mindenképpen hozzásegített ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet.

A vér nem válik vízzé és végül nekem is ez lett a szakmám. Ebből következően már abszolút nem meglepő, hogy mikor megszületett az én gyermekem, akkor ő is jött velem a munkába. Rögtön az első nap már arra figyeltünk fel, hogy hangosan beszél a gyerekek halandzsa nyelvén, megnéztem, hogy kihez beszél. Ült az egyik asztal mellett, ahol leeshetett egy mikrofon, ugyanis a kezében a mikrofonnal mondta a kis szövegét. Itt biztossá vált bennem, hogy amíg tehetem, viszem magammal, hiszen nagyon tetszik neki ez a környezet. Na most ez újabb problémákat vetett fel, többek között, hogy hogyan fogom behozni. Kocsi hiányában ráadásul tömegközlekedéssel járok dolgozni, így gondolnom kellett egy babakocsira, amiben elfér a baba és mellette a munkába kellő cuccaim, a baba cuccai és egy esetleges bevásárlás tartalma.

Az első szabadnapomon elkezdtem a babakocsik világának feltérképezését. A korábbiakban említett feltételeknek kellett megfelelnie a nekem kellő babakocsinak. A babakocsi árak sem az utolsók a keresés szempontjából. Minden lehetőség közül a legmegfogóbbnak a babakocsik.hu találtatott. Nemcsak a feltételeknek megfelelő babakocsit találhattam meg árakkal, hanem azt is, amelyik a stílusomhoz illő. Nőként a stílus egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hiszen mégiscsak dolgozni megyek. Anyukám megtanított rá, hogy a stílus a nő legfontosabb fegyvere és erre mindig és minden körülmények között ügyelnie kell. Mindig azt mondta, királynőnek születni kell. Funkció alapján is lehetett válogatni a babakocsik között, nemcsak hétköznapi alkalmazásra, hanem akár sportra, vagy multifunkcionálisan mind a kettőre alkalmasat is találni, de tovább nem is sorolom, mert a választék óriási. Megtaláltam a nekem kellő darabot, amit egyből ki tudtam választani, hiszen a stílusomnak megfelelők közül válogattam olyat, ami nagy pakolótérrel is rendelkezik, az áron sem kellett gondolkodnom, hiszen egyből ott volt a kép alatt, illetve egy leírás is. A babakocsi árak ennyi mindennel egy kocsin belül hihetetlenül jól néznek ki. ‘Hálistennek baba kortól kezdve körülbelül 4 éves korig használható is lesz, úgyhogy a babakocsi projekt  sikerrel zárult.

A következő munkanapomra már az új szerzeményemmel indultam, ami a gyerkőcnek is nagyon tetszett, szinte ki se akart belőle szállni, csak aztán meglátta a kedvenc mikrofonját, amit a főnök volt olyan kedves és leselejtezett, így a babáé lett.