Angol nyelvtanfolyam, és a tanfolyam társak

Szeptember elején iratkoztam be tanfolyamra. Sokáig rágódtam, hogy mi tévő legyek, mert nem igazén hiányzott még a tanulás, de a kényszer nagy úr…Te jártál már angol nyelvtanfolyamra?

A munkám

Mint mindenki, én is örülök, hogy a mai világban van még munkám. Igyekszem is megbecsülni, de persze ez kihívásokkal is jár. Akár hányszor csökken a létszámunk, és küldenek el valakit, annyiszor több munkája lesz az itt maradóknak. Nem egyszerű a helyzet, és sokszor döntéseket kell hoznunk az nélkül, hogy szerettük volna.

Nálunk is így volt ez. Egyik nap behívatott a főnököm magához, hogy valamit meg kell beszélnünk. Nem igazén hangozott ez jól főleg annak a tekintetében, hogy tudtuk, hogy újabb elbocsátások várhatóak. Gondoltam, hogy ma én leszek majd a porondon, és kereshetek magamnak újabb munkát.

A megbeszélés

Torkomban egy csomóval, és igen csak lassú léptekben haladtam az iroda felé, mint aki a vesztébe megy. Nem tudom, te éreztél e már ilyesmit, igen csak rossz érzés. Aztán csak a saját kopogásomat hallottam, majd benyitottam az ajtón a szabad jelzésre.course-740671_640

A beszélgetés igen csak nyögve nyelősen indult, és szerettem volna már túl lenni az egészen, és megkönnyebbülni, de igen lassan sikerült. Géza rendes főnök volt mindig, és a három év alatt jó kapcsolat alakult ki köztünk. Persze csak szigorúan főnök, és beosztottja viszony, mielőtt még valaki félre értené.

Aztán a lényegre tért, olyan érzés volt, mint ha a kést készülnének megforgatni bennem. Géza elmondta, hogy leépítés lesz a cégnél, de hogy szeretne megtartani, mint munkaerőt, hiszen régóta dolgozom itt, és jó munkaerő vagyok. Nagy megkönnyebbülés volt ezt hallani, de vártam a kis DE szócskát.

A feltételek

Miután nekem csak érettségim van, így ez elég nagy akadály. Mi a teendő? Nagy feladat áll előttem, hiszen be kellene iratkoznom egy angol nyelvtanfolyamra, és ha az megvan, vagy mellette pedig főiskolára jelentkezni. Azt hittem, hogy rosszul hallok. Én főiskolára, még a nyelvtanfolyam is igen nehéz feladatnak bizonyul, nemhogy még a főiskola is. Viszont ha maradni szeretnék ez a feltétele, mert több feladatot szeretne rám bízni, és olyanokat, amiket ő nem szeretne már ellenőrizni, viszont ez ezzel a feltétellel jár.

Végül úgy döntöttem, hogy belevágok mind a kettőbe. Pontosabban az angol nyelvtanfolyamba, és a főiskolára is jelentkezem. Hogy mi lesz majd később, nem tudom, de remélem, hogy ennek a segítségével meg tudom tartani a munkámat. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, és nehéz lesz újra beülni az iskolapadba, és tanulni, de remélem, hogy sikerülni fog, hiszen minden csak akarás kérdése.